Priopćenje za medije, 30.3.2017.

Datum: 30. Ožujak 2017.

Društvo Borovo d.d. Vukovar je do danas provelo većinu operativnog i financijskog restrukturiranja fokusom na djelatnosti proizvodnje i prodaje kožne i gumene obuće, napuštanjem neprofitabilnih djelatnosti, razvojem novih proizvoda i osvježavanjem postojećih i drugim mjerama kojima su optimizirano ili unaprijeđeno poslovanje.

Pozitivni efekti se očituju i u rastu prihoda od prodaje u 2016. godini koji su u odnosu na 2015. godinu porasli za 3%. Pritom su prihodi od prodaje vlastitih proizvoda porasli za 14%.

Ipak, sve to nije dovoljno da Društvo bude financijski samoodrživo te dočeka najavljene aktivnosti usmjerene ka dugoročnom održivom poslovanju – namjere pronalaska dugoročnog rješenja za Društvo. Stoga je u ovom trenutku nužno i hitno pronaći dodatni izvor financiranja kako bi Društvo opstalo i dočekalo dugoočekivano dugoročno rješenje, što se i pokušava ishođenjem kredita.

Istina je da još uvijek nismo isplatili plaću radnicima za mjesec veljaču 2017. godine. Društvo je trenutno u procesu odobravanja kredita od HBOR-a kojim bismo osigurali pune kapacitete u proizvodnji te opskrbili prodavaonice. Na današnji dan u društvu je zaposleno 670 radnika te će svi radnici dobiti plaću za mjesec veljaču najkasnije po realizaciji kredita, ali činimo sve moguće napore kako bi se plaća za veljaču isplatila što je moguće ranije i neovisno o realizaciji kredita.

U suradnji s nadležnim predstavnicima RH činimo sve moguće kako bi društvo opstalo te kako bi se osigurala egzistencija za 670 radnika, a svakako da bismo bili i više zadovoljniji da se procesi rješavaju puno brže.

S poštovanjem,

za BOROVO d.d.

predsjednik Uprave

Gordan Kolundžić

Naše prodavaonice

Kvalitetnu, modernu i udobnu obuću Borovo potraži diljem Hrvatske.

Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti. Ako nastaviš s pregledom stranice, smatrat ćemo da si suglasan/na s korištenjem. Više informacija »